Sanomarastikausi käyntiin omatoimisuunnistuksella

11.4.2021

Iltarastitapahtumat lasketaan yleisötilaisuuksiksi, koska niihin osallistuminen on kaikille avointa. Yleisötilaisuuksia rajaa tällä hetkellä Punkalaitumellakin kuuden henkilön enimmäismäärä. Tästä johtuen kesän 2021 Sanomarastikausi startataan jo viime vuodelta tuttuun tapaan omatoimisuunnistuksina. Omatoimisuunnistukset eivät ole yleisötilaisuuksia, koska jokainen osallistuja voi vapaasti valita oman aikansa, jolloin lähtee maastoon rasteja kiertämään. Ulkoiluhan on edelleen sallittua ja jopa toivottavaa toimintaa.

Sanomarastien lähtöpaikalla on postilaatikko, josta löytyy kyseisen tapahtuman kartta ratoineen. Postilaatikon paikka selviää sekä Punkalaitumen Sanomien seurapalstalta että Kunnon suunnistusjaoston nettisivuilta. Kartan voi myös tulostaa itse mukaansa samaisesta osoitteesta. Rastiliput ovat maastossa aina reilun viikon kerrallaan, eli suunnistamassa voi käydä lauantaista alkaen seuraavan viikon sunnuntaihin. Tämä järjestely on voimassa ainakin kolmien ensimmäisten rastien osalta. Ja pidempääkin, mikäli rajoitukset jatkuvat toukokuussa samanlaisina.

Ensimmäinen mahdollisuus suunnistamiseen avautuu lauantaina 10.4. Postilaatikko on Yli-Kirran pääportin läheisyydessä ja karttoja on tarjolla aina sunnuntaihin 18.4. asti. Toisen viikon rastit löytyvät Yhivuoren maastosta 17.-25.4. ja paikalle ohjaa rastilippuopaste Vesilahdentieltä. Vappuviikolla suunnistetaan Porttikalliolla ja karttapostilaatikko on ison aluekartan luona paikalla 24.4.-2.5.

Omatoimisuunnistukset ovat Kunnon jäsenille sekä kaikille vuonna 2001 ja sen jälkeen syntyneille maksuttomia. Muiden osalta viiden euron karttamaksun voi maksaa suunnistusjaoston tilille FI46 5365 0120 0155 22 tai liittyä seuran jäseneksi.